fbpx

Historien

Historien om Sintas

I 2007 var Jan drittlei! Drittlei måker som gjorde sitt for å grise til kalesjen hans. Han hadde prøvd alle produkter, tips og kjerringråd som fantes – uten hell. Lite visste han at hans irritasjon skulle bli spiren til en kjempeidé – fugleskremmeren som ble introdusert som “drittlei”. Mange utkast, mailer med produsent og prototyper senere hadde Jan i 2008 et ferdig produkt.

Fugleskremmeren fikk en flying start med omtale både på vg.no, i Båtliv, i Sørlandssendinga m.m. Interessen var stor, og det var tydelig at måkeskit var et problem mange slet med. Til tross for at Jan jobber som snekker, og dermed gjorde minimalt av markedsføring, solgte han et stort antall “drittlei”. Han hadde lager i garasjen, og daglig ble det turer ned til det lokale postkontoret for å sende ut fugleskremmeren til frustrerte båteiere.

Årene og salget gikk sin gang fram til en hyggelig kaffeprat i 2014. Arve syns fugleskremmeren var en glimrende ide – et produkt han selv savnet. Med sin bakgrunn innen markedsføring og salg ønsket han at alle med det samme problemet skulle få vite om dette produktet. Knappe 3 måneder senere, i begynnelsen av 2015 var Sørlandsinnovatøren AS etablert. Drittlei ble til Fugleskremmeren og er det første av flere smarte produkter som vil komme fra vannkanten i Arendal i årene som kommer.

I løpet av vår/sommer 2015 gikk fugleskremmere som varmt brød hos innovatørene fra Arendal. Det var dog mange som lurte på om denne kunne brukes til å skremme vekk dyr og fugler som spiste frukt, knopper og blomster i hagen. En varm julidag satt Jan vakt i hagen sin på Tromøya for å passe på kona sine blomster, og fikk en lys ide. Kanskje man kunne lage en ny og kraftigere modell for å løse dette problemet?

Etter lange netter ved tegnebordet og intens testing av prototyper høsten 2015 var HAGEVAKTEN en realitet. Problemet var endelig løst og vi gleder oss til å løse dette problemet for mange andre også.

Share This